Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor ingen vand?

På grund af den porefrie glatte overflade løber urinen uden modstand ned i en vandlås/siphon.
Vandlåsen/siphonen indeholder en biologisk nedbrydelig spærrevæske, der på grund af
sin specifikke massefylde lader andre væsker passere igennem og samtidig spærrer for
opstigende luftarter, dvs. forhindrer lugtgener.

Hvordan forholder det sig med hygiejnen?

Da overfladen for porcelænsurinaler er porefri bliver så godt som ingen rester siddende på urinalets sider. Ydermere formerer bakterier sig væsentligt hurtigere når der er vand til stede end uden vand. Da der heller ikke kræves nogen trykknap til aktivering af vandskyl, undgår man overførsel af bakterier/sygdomme, og derfor er vort urinal mere hygiejnisk.

Er der miljømæssige problemer med spærrevæsken i vandlås/siphonen?

Spærrevæsken i vandlåsen/siphonen er i flg. testrapport fra "Landesgewerbeanstalt Bayern", Tyskland, allerede biologisk nedbrudt efter 2 dage, når væsken tømmes ned i afløbet (f.eks. ved udskiftning af vandlåsen/siphonen). I flg. "Bundesumveltministerium" (Det tyske miljøministerium) er væsken mærket "WGK 0", vandforureningsklasse 0, dvs. spærrevæsken kan bortskaffes uden problemer.

Hvorledes kan jeg udskifte mit nuværende urinal?

Det er almindeligvis meget enkelt. Den eksisterende vandtilførsel lukkes. Det gamle urinal fjernes og Waterless urinalet monteres samt tilsluttes til det eksisterende afløb med plastrør. Den samlede udskiftningstid tager ca. 45 min. Ved at følge den vedlagte monteringsvejledning, vil det normalt være muligt at montere vores urinaler uden problemer, men individuelle forhold
kan naturligvis gøre sig gældende og de er derfor velkommen til at rette henvendelse til Waterless eller Deres lokale VVS-montør, såfremt der måtte være yderligere spørgsmål.

Hvor er de virkelige fordele ved Waterless urinalet?

Da der ikke mere skal bruges vand, sparer man udgifterne til vand og vandafledningsafgift. Afhængig af kommune er det mellem 2.500 til 4.000 kr. pr. år.
Man sparer også vedligeholdelsesomkostninger, da der ikke er noget, der kan gå i stykker. Ydermere undgår man at skulle rense rørene, da der ikke opstår urinsten eller forkalkning af urinal og afløbsrør.

Hvorfor opstår der ingen urinsten?

Urinsten opstår hovedsagelig på grund af kalk. Da der ikke mere bruges vand, opstår der ingen forkalkning i afløbsrørene. Dvs. rørene forstoppes ikke, og skal derfor heller ikke rengøres ustandseligt. Allerede ved et vandforbrug på 360 m3, samt en hårdheds-grad på 20° dH, opstår/dannes mere end 120 kg kalk i husinstallationen. En dyr erkendelse.

Lugter det ikke af urin uden brug af vand?

Nej, der forekommer ikke ubehagelige lugte. Ved de normale urinaler har vand den funktion at skulle holde kanalgasser borte. Spærrevæsken forsegler sammen med vandlåsen/siphonen afløbsrøret, således at der ikke kan trænge nogen generende lugte igennem.

Hvorledes med rengøring?

Også her er det lettere end ved de vandskyllende urinaler. Man sprayer med Waterless rengøring på urinalet og lader det virke et par minutter. Derefter tørrer man det ind- og udvendigt af med en fugtig klud, svamp, micro-fiberhandske eller lignende, som er vredet op i lidt sæbevand. 


Hvor ofte skal vandlås/siphonen udskiftes?

Ved en benyttelsesfrekvens på ca. 50 gange pr. dag, bør vandlåsen/siphonen udskiftes cirka hvert halve år (ca. 7.000 til 10.000 gange). Udskiftningen er meget enkel. Der medfølger en nøgle til udskiftning af vandlåsen/siphonen, og udskiftningen kan foretages af rengøringspersonalet og tager kun ganske få øjeblikke. Når man sætter en ny siphon i husk at give kanten på siphon lidt silikone så er det nemmere at udskifte næste gang.

Hvad koster en udskiftning af vandlås/siphonen?

Vejl pris er 360,00 kr. pr. vandlås/siphon. Dette er alle omkostningerne. Der medfølger monteringsnøgle, spærrevæske, affaldspose og engangshandske. Der vil kunne opnås en god rabat hvis man laver en service aftale.

Hvilke materialer er Waterless-urinalerne fremstillet af?

De fremstilles i henholdsvis porcelæn og rustfristål. Med disse materialevalg er urinalet både hygiejnisk og miljøvenligt konstrueret. Vægten på et porcelænsurinal ca. 16-22 kg. Ved levering medfølger enkel monteringsvejledning og de nødvendige beslag.

Hvad skal man tage hensyn til ved nybyggeri?

Med Waterless er der mange fordele. Der skal ikke føres vandrør frem, og ikke monteres skylleautomatik. Dette sparer på byggeomkostningerne.

Hvad gør jeg med den brugte vandlås/siphon efter udskiftning?

Vandlåsen/siphonen er fremstillet af ABS-plast, der er ufarligt for miljøet. Den kan derfor lægges i den medfølgende affaldspose og afleveres til den daglige renovation.

Hvad med opkast?

Det er heller ikke noget problem. Ved hjælp af nøglen udtages vandlåsen/siphonen og aftørres. Derefter er man nødt til at skylle urinalet med lidt vand. Dvs. alle efterladenskaber skylles ned i den 10 cm store åbning. Vandlåsen/siphonen monteres igen, og urinalet er klar til brug.

Hvad koster omlægning pr. urinal?

Hvor lang er leveringstiden?
Vi levere inden for 2 dage.

Hvor længe har Waterless eksisteret?

De første prøveinstallationer blev foretaget i 1991 i USA. I dag kan vi se tilbage på talrige succesfulde installationer. I Tyskland har vi været på markedet siden begyndelsen af 1996. Også her kan der allerede dokumenteres succesfulde installationer hos f.eks. Flughafen Frankfurt AG, AUDI AG, Tetra Pak, Volkswagen AG m.fl.. I Danmark er vi startet op i efteråret 1997, og herhjemme er der i dag installeret Waterless urinaler i adskillige af landets kommuner. Det drejer sig her om idræts-og svømmehaller, stadions, restauranter, industrivirksomheder o.l. Vi sender Dem gerne på opfordring vores referanceliste.

Hvorledes ser det ud med service?

Waterless Scandinavia ApS har tilknyttet en række specialister, og kan derfor yde en hurtig og effektiv service.

Så er en omlægning altså et bidrag til et bedre miljø?

Ja, et urinal bruger op til 3 ltr. vand pr. skylning. I den ældre boligmasse findes der talrige urinaler, som skyller 4 gange i timen - 24 timer i døgnet - året rundt, dvs. vandforbruget pr. urinal er ca. 245.000 liter. Dette er et unødigt forbrug af kostbart drikkevand. Yderligere er det unødvendigt at skylle 0,2 ltr. urin bort med 3 ltr. drikkevand. I de senere år er der sket en stor udvikling i lavtskyllende- og fotocellestyrede urinaler, men det er stadig muligt at spare ikke mindst på drikkevandet, men også på driftsomkostningerne, idet det vil være muligt at spare mellem kr. 2.500,- til ca. kr. 4.000,- pr. urinal på årsbasis.

 


Har du spørgsmål til eksperterne


Jylland & Nordtyskland
Paúl Yde Knudsen

Mail: pk@waterless.dk
Mobil: +45 2014 5084

Book et møde


Fyn, Sjælland, Norge og Sverige
Jim Skov

Mail: js@waterless.dk
Mobil: +45 3095 0559

Book et mødeUrinaler & tilbehør


Håndtørrer, puslebord m.m.


SureSeal Lugtspærre gulvafløb


Waterless Scandinavia Aps.

Møllegade 23
6310 Broager

TLF: 7444 1181

Waterless Scandinavia var det første firma i Danmark til at markedsføre vandfri urinaler og vi er stadig i dag blandt de førende i Verden i denne branche.